Dışarda bir şeyler atıştırırken herkes gibi ben de
yemeklerin, salataların içindeki yeşilliklerin yeterince temiz olup
olmadıklarını merak ediyorum. Bu gezimde bunu öğrenmeye karar verdim. Kendimi
Antalya’da bir tarlada buldum J Tarladan yeşillikleri takip ederek fabrikaya gittim. Fabrikada beni Zekeriya
Bey karşıladı ve bana tüm süreci tek tek anlattı. İşlerini özenle yapıyorlar.
Tohumları bile kendileri veriyormuş tarlaya ekilmeleri için. Ben "Yeşillikleri
nasıl temizliyorsunuz?" diye sorunca, fabrikada büyük bir alana gittik beraber.
Bütün süreci izledim. Önce yeşillikleri ayıklıyorlar sonra, büyük makinelerde
yıkıyorlar. Başka bir makineye doğru yolculuk eden yeşillikler orada da
dezenfekte ediliyor; son olarak bir daha yıkanıyor. Evde kendim yıkasam bu
kadar temiz olması mümkün değil yani. Bundan sonra, gönül rahatlığıyla
yiyeceğim bu lezzetli yeşillikleri.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder