Dışarıda tavuk yerken çok dikkat ediyorum. Nedense tavuk
konusunda bütün etlerden daha hassasım. Bilmediğim yerde hayatta yemem, size de
yemenizi tavsiye etmem. Her zaman da kırmızı et yenmiyor, benim çok sevdiğim
tavuk etli bir sandviç var. Az çok kalitesi ve tazeliği konusunda fikrim vardı
ama daha fazlasını öğrenmek istedim. Beypiliç’te üretildiğini öğrendim. Bu
sefer de tavuk eti aşkına Bolu’ya kadar gittim. Girişten, fabrikanın kapısına
kadar olan yol yürü yürü bitmedi. Kapıda beni Murat Bey karşıladı, "önce
hijyen" deyip, maskeden çizmeye kadar tüm kıyafetleri giyindik. Sonra
süreci anlatırken helal kesimden bahsetti. Ben sadece kırmızı ette helal kesim
oluyor sanıyordum, meğerse tavuk etinde de helal kesim diye bir şey varmış.
Tavukların soslandığı yere gelince gözüm döndü tabii, nasıl güzel görünüyorlar
bir bilseniz. Fabrikanın her köşesini gezdikten sonra artık emin oldum;
tercihim doğruymuş. Sağlıklı, taze ve tertemiz tavuklar yiyormuşum. Eve dönünce
hemen sipariş verdim tabii ki J
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder