25 Ekim 2016 Salı

Ekmek A.Ş Gezim

Geçen gün, bir restoranda hamburger yerken aklıma geldi. Çok sevdiğim susamlı, yumuşacık hamburger ekmeklerinin nerede üretildiğini araştırmaya karar verdim. Fabrikanın yerini öğrendim, üşenmedim kalktım Gebze’ye gittim.



Tabii ben böyle hamur yoğuran kişiler falan hayal ediyordum yine. Koskocaman bir fabrikası var Ekmek A.Ş’nin. "Bu ekmekler nasıl böyle yumuşak oluyor?" diye sordum. Büyük makinelerde unla mayayı en yumuşak olacak oranda karıştırıyorlar. Tabii ki kimse eliyle yoğurmuyor hamurları J

Yine o makinelerde şekil veriliyor. Fırınlardan gelen o mis gibi kokuyu duymanız gerek. İnsanın eli gidiyor bir parça koparayım, diyorsun ama kuralları çok katı yanaştırmıyorlar bile yanına fırınların. Çok keyifli bir geziydi.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder